Yhdistyksen toiminnan rungon muodostavat erilaiset kerhot, jotka ovat kaikille jäsenille avoimia. Lisäksi järjestämme jäseniltoja, retkiä, seminaareja ja muita tapahtumia, joista osan yhteistyössä muiden kulttuurialan järjestöjen kanssa. 

Yhdistyksessä toimii kaksi esiintyvää lausuntaryhmää, joilta voi tilata ohjelmaa tilaisuuksiin. Töölössä sijaitsevaa yhdistyksen toimitilaa Sommeloa ei vuokrata vuonna 2021 putkiremontin vuoksi.

Yhdistys myöntää apurahoja suomalaisen kulttuuriperinnön vaalimista edistäviin hankkeisiin Sirkka Uusivuoren muistorahastosta. Apurahojen hakuaika on jatkuva. Hakemukset toimitetaan yhdistyksen hallitukselle osoitteella:

Tiedot ajankohtaisesta toiminnasta löydät kohdasta Tapahtumat. Tervetuloa tutustumaan!


Kerhot

Lukupiiri kokoontuu kuukausittain keskustelemaan kiinnostavista ja vaihtelevista, kotimaisista ja ulkomaisista teoksista.

Runopiirissä kokoonnutaan lukemaan tuttuja runoja ja kertomaan niihin liittyvistä kokemuksista. Kokoontuu kerran kuussa päiväaikaan.

Esiintyvät ryhmät

Yhdistyksessä toimii kaksi esiintyvää lausuntaryhmää, joilta voi tilata ohjelmaa tilaisuuksiin. Lisätietoja ja varaukset sähköpostitse: hallitus(at)hkn.fi

Virvat-ryhmä on toiminut vuodesta 1981 tehdäkseen kalevalaista sanataidetta tunnetuksi. Kahdeksanhenkisen ryhmän esityksissä sovelletaan suomalaisen kansanperinteen aiheita nykykulttuuriin ja hyödynnetään sanan ohella musiikillisia ja näytelmällisiä keinoja. Virvat esiintyy sekä yksityisissä juhlissa että julkisissa tapahtumissa. 

Lausuntakerho Vetreät Velhot jatkaa uuden ohjelmakokonaisuuden valmistelua. Vanhat ohjelmat (Varjosta valoon, Olallani on lintu, Miehen mieli – naisen kieli sekä Heijastuksia Helsingistä) pidetään käyttövalmiina mahdollisia tilauksia varten. Ryhmä harjoittelee Sommelossa sekä jäsentensä kodeissa. 

Sommelo

Yhdistyksellä on oma toimitila Sommelo, joka sijaitsee osoitteessa Runeberginkatu 37 A 6 (1. krs). Lisätietoja sähköpostitse: hallitus(at)hkn.fi