Yhdistyksen toiminnan rungon muodostavat erilaiset kerhot, jotka ovat kaikille jäsenille avoimia. Lisäksi järjestämme jäseniltoja, retkiä, seminaareja ja muita tapahtumia, joista osan yhteistyössä muiden kulttuurialan järjestöjen kanssa. 

Yhdistyksessä toimii yksi esiintyvä lausuntaryhmä, jolta voi tilata ohjelmaa tilaisuuksiin. 

Töölössä sijaitsevaa yhdistyksen toimitilaa Sommeloa vuokrataan taas vuonna 2022, kun putkiremontti on valmis.

Yhdistys myöntää apurahoja suomalaisen kulttuuriperinnön vaalimista edistäviin hankkeisiin Sirkka Uusivuoren muistorahastosta. Apurahojen hakuaika on jatkuva. Hakemukset toimitetaan yhdistyksen hallitukselle osoitteella:

Tiedot ajankohtaisesta toiminnasta löydät kohdasta Tapahtumat. Tervetuloa tutustumaan!


Kerhot

Lukupiiri kokoontuu kuukausittain keskustelemaan kiinnostavista ja vaihtelevista, kotimaisista ja ulkomaisista teoksista.

Runopiirissä kokoonnutaan lukemaan tuttuja runoja ja kertomaan niihin liittyvistä kokemuksista. Kokoontuu kerran kuussa päiväaikaan.

Esiintyvä Virvat-ryhmä

Yhdistyksessä toimii esiintyvä lausuntaryhmä Virvat, jolta voi tilata ohjelmaa tilaisuuksiin. Lisätietoja ja varaukset sähköpostitse: hallitus(at)hkn.fi

Virvat-ryhmä on toiminut vuodesta 1981 tehdäkseen kalevalaista sanataidetta tunnetuksi. Viisihenkisen ryhmän esityksissä sovelletaan suomalaisen kansanperinteen aiheita nykykulttuuriin ja hyödynnetään sanan ohella musiikillisia ja näytelmällisiä keinoja. Virvat esiintyy sekä yksityisissä juhlissa että julkisissa tapahtumissa. 

Sommelo

Yhdistyksellä on oma toimitila Sommelo, joka sijaitsee osoitteessa Runeberginkatu 37 A 6 (1. krs). Lisätietoja sähköpostitse: hallitus(at)hkn.fi