Sääntömääräinen syyskokous

21.11.2018 klo 18:00

Sääntömääräinen syyskokous pidetään keskiviikkona 21.11. Tervetuloa! Voit tutustua kokouksen asiakirjoihin etukäteen.

Tästä löydät esityslistan, hallituksen esityksen toimintasuunnitelmaksi, talousarvioksi ja Sirkka Uusivuoren säätiön talousarvioksi.

Joulukuun runopiiri: Tomi Kontio

10.12.2018 klo 13:00

Nyt on tilaisuus tutustua helsinkiläisen runoilijan, kirjailijan ja kolumnistin Tomi Kontion runoihin. Kontio on monipuolinen kirjoittaja, joka tuo mielellään esiin stadilaista taustaansa. Hänet on palkittu useasti: mm. J. H. Erkon kirjoituskilpailun voitto 1988, parhaan esikoisteoksen palkinto 1992 kokoelmasta Tanssisalitaivaan alla ja Finlandia Junior teoksesta Keväällä isä sai siivet 2001. Kontio on julkaissut 20 teosta, ja niitä on käännetty kahdeksalle kielelle. Olemme valinneet joitakin runoja, ja luemme niitä toisillemme. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan! Ota ystävä mukaan. Luvassa on mielenkiintoinen tilaisuus, jonka aloitamme kotoisasti kahvinjuonnilla.

Joulujuhla kulttuurikustantamo Maahengessä

11.12.2018 klo 18:00

Joulujuhlaa vietämme tiistaina 11.12. kulttuurikustantamo Maahengessä. Ohjelmassa lyhyt katsaus kirja-alaan, kirjojen esittelyä, iltateet ja joululauluja. Lisäksi mahdollisuus ostaa edullisesti joululahjakirjat. Lisäksi mahdollisuus ostaa edullisesti joululahjakirjat. Emäntinämme ovat Ulla Sarviala ja Johanna Korhonen. Osoite on Eerikinkatu 28, 5. krs. Tarjoilujen takia ilmoittautuminen etukäteen puheenjohtajalle 5.12. mennessä.

Tammikuun runopiiri: Katri Vala

14.01.2019 klo 13:00

Tammikuun runopiirissä aiheena on Katri Vala.

Tammikuun kulttuuri-ilta: teemana Minna Canth – palavasieluinen nainen

23.01.2019 klo 18:00

Minna Canth 175 -juhlatoimikunnan puheenjohtaja, kirja-alan asiantuntija Leena Majander-Reenpää vie meidät sanoin ja kuvin matkalle Minna Canthin elämään.

 

Kirjailija, sanomalehtinainen, yrittäjä ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Minna Canth elää nyky-Suomessakin. Hänen vahvoja näytelmiään esitetään jatkuvasti teattereissa eri puolilla maatamme. Canth oli aikansa Suomessa merkittävä mielipidevaikuttaja ja eurooppalaisten aatteiden välittäjä. Kuka oli tämä palavasieluinen tasa-arvon kannattaja ja tyttöjen koulutuksen edistäjä? Miten hän työllään ja toiminnallaan sai isot herrat Helsingissä varpailleen?